kereső
   
 

Tűzoltó Képzések, Tűzoltó

A tuzolto.lapozz.hu oldal Képzések kategóriájában 8 oldal található.
Tűzoltóságnál dolgozók képzései,képzési követelményei.

Az elmúlt évben sem tétlenkedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tűzoltószövetség Oktatási Csoportja, hiszen 2008-ban összesen tíz 40 órás alapfokú tanfolyamot szerveztek, melyeken egy híján 200, a tűzoltó szakma iránt érdeklődő fiatallal ismertették meg a tűzoltó szakma alapjait. Megyénkben nagy népszerűségnek örvend a tűzoltó szakma, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy január utolsó napján, a hideg idő ellenére kezdetét vette a 2009 évi első képzés is.
www.szabolcstuoszov.hu/index.php
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.
 
A hivatásos tűzoltóságon történő szolgálati viszony létesítésének feltételeit a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. Törvény V. Fejezetének 37. §. -a határozza meg, mely szerint: A hivatásos szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján azzal a * 18. életévét betöltött, * de 35 évnél nem idősebb, * cselekvőképes, * állandó belföldi lakóhellyel rendelkező, * büntetlen előéletű, * a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségű : o tiszti rendfokozatú állománycsoporthoz egyetem vagy főiskolai végzettség az előírt, valamint felvételi vizsgához nem kötött katasztrófa és tűzvédelmi szervező(tiszt) szakképzés elvégzése a felvételt követően. O tiszthelyettesi rendfokozatú állománycsoporthoz közép-, vagy szakiskolai végzettség az előírt, valamint tűzoltó szakképzés elvégzése a felvételt követően. * magyar állampolgárral létesíthető, aki a hivatásos szolgálatra egészségi, pszichikai, fizikai szempontból alkalmas.
www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-ker ...
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.
 
A Repülőtéri szerződéses(speciális) tűzoltó tanfolyam megtervezésére és végrehajtására azért volt szükség, mert egyrészt a tűzoltó beosztásban lévő állománynak csak az adott megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon belül a tűzoltók által szervezett és ott megszerzett alapfokú tűzoltó tanfolyamai voltak, ezek nem tartalmazták a katonai repülőeszközök oltását és a mentési eljárásokat, illetve követelményeket, vagy csak saját kiképzésen vettek részt, vagy csak az osztályos fokozatra készítették fel őket, másrészt a folyamatos? Haderőreform? Következtében nagy volt a tűzoltó állománynál is a fluktuáció, sokan - főleg az idősebb korosztály - nyugállományba vonult és sok? Azelőtt nem tűzoltó beosztásban lévő - személy került tűzoltó beosztásba és ezeknek az embereknek nem volt semmiféle szaktanfolyamuk.
www.szrfk.hu/rtk/kulonszamok/2008_cikkek/Jakab_Laszlo.pd ...
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.
Tűzoltó-kiképzés egy gáztüzelésű tűzoltó-kiképző konténerben hat tűzhellyel, plusz belobbanás szimulációval. Kiegészítő elemek, mint "forró" ajtó és egy füstfejlesztő több különböző forgatókönyvet tesznek lehetővé és optimálisan előkészítik a vészhelyzetekre.
www.draeger.hu/HU/hu/products/service_training/training_ ...
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.02.
 
A Tűzoltó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: A tűzoltó: Napirendi tevékenységet végez. Riasztásban vesz részt, tüzet olt, műszaki mentést végez, tűzvizsgálathoz nyomokat biztosít. A tűzoltó technikus: Képzést, gyakorlatot tart, riasztást rendel el, káresetnél mentés parancsnoki feladatot lát el, tűzoltás-vezetői feladatot lát el, készenléti szolgálat során parancsnoki és irányítói feladatot lát el, közreműködik tűzoltási és műszaki mentési terv készítése során, tüzet vizsgál. Figyelembe veszi a tűzmegelőzési szabályokat.
www.okj2006.hu/szakmak/tuzolto.html
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.
 
A képzés célja A gazdálkodó szervek, önálló vállalkozások részére szakmájukat értő, munkaköri feladatait önállóan ellátni képes szakemberek képzése. A szakképesítéssel betölthető munkakörök: A 32/2002. (XII. 12. ) számú belügyminiszteri rendeletben meghatározott azon munkakörök, amelyek a tűzvédelmi előadó szakképesítéssel betölthetők. A munkaterület a gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek tűzvédelmi tevékenységének megszervezése, irányítása, ellenőrzése. A tűzvédelmi előadó kiemelt gazdálkodó szervezeteknél beosztott munkatárs, aki a kötelező tűzvédelmi szabályokat érvényre juttatja, naprakészen tartja, szervezi a munkavállalók tűzvédelmi oktatását, ellátja a tűzvédelemmel összefüggő adminisztrációs feladatokat, közreműködik a munkahely tűzvédelmi szervezetének kialakításában.
www.ovegeskepzo.hu
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.09.29.
Tűzvédelmi előadó Ha van munkavédelmi vagy környezetvédelmi végzettsége, mindenképpen végezze el a tanfolyamot, mert a legtöbb munkáltató egy személlyel szeretné elláttatni az összes ilyen jellegű feladatot. Emiatt a munkavédelmi szolgáltatására is könnyebben talál ügyfeleket, alkalmazottként pedig könnyebben talál állást vagy tartja meg a jelenlegit. A tűzvédelmi előadó, főelőadói képzést már az új Szvk előírásai alapján tartjuk, amely elsősorban a tűzmegelőzési szakterület ismereteire koncentrál.
www.nefeledd.info/foeloado.php
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.
 
Szakirányú továbbképzés neve: tűzvédelmi szakmérnök Munkarend: Levelező Fin. Forma: Költségtérítéses Képzési idő (félév): 4 Irányszám: 20 < 40 Képzés gyakorisága: kéthetente 2 nap Képzés helye: Budapest Képzési terület: műszaki képzési terület Részvétel feltétele: Kritérium-feltétel nélkül: az alábbi, legalább alapfokozatú (korábban főiskolai szintű) képzések valamelyikén szerzett oklevél: építőmérnöki, építészmérnöki, műszaki menedzser (építési szakirányon), gépészmérnöki, könnyűipari mérnöki, közlekedésmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki. Egyedi elbírálás szerint (kritérium-feltétel nélkül vagy meghatározott diszciplínákban előírt kredit megszerzése): más legalább alapfokozatú (korábban főiskolai szintű) képzésben szerzett mérnöki oklevél esetében. Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve: tűzvédelmi szakmérnök
www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOl ...
Gyűjteménybe került: 2010.11.29, ellenőrzés: 2014.10.01.


info Hivatásos tűzoltók info Jogszabályok info Képzések info Létesítményi tűzoltók
info Önkéntes tűzoltók info Szakmai oldalak info Szövetségek, Szervezetek info Tűz- és munkavédelmi cégek
info Tűzvédelmi cégek info Védőeszköz forgalmazók

Vissza a/az Tűzoltó oldalra


Lapozz.hu címoldal | Szöveges hirdetés | Médiaajánlat | Üzenet a szerkesztőségnek


Helyezd el a lapozz.hu logóját oldaladon, kattints a logóra a kódért!Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.

Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.